keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Koneen hoitoa 2

Kuten aiemmin tuli esille, ruohikon leikkuu jäi kesken leikkurin tehtyä tenän pitkän aikaa piiputettuaan.Vai ei näy silmän valkuaiset!

Ehdin parturoida nurmikon osittain. Pikkarainen pökkyräinen sileäkarvaisena pysyttelee leikin tuoksinassa ajellulla puolella. Bella pidempi karvaisena nauttii pidemmästä heinikosta.

Koneen korjauksen ajan ne pitivät showta yllä. Aloitin illalla ja seuraavana päivänä homma oli tehty.

Näitä tarvitset, varaosien lisäksi:


Rätei ja lumpui. Vanha paita on hyvä. Suikaloi se sopivan kokoisiksi lapuiksi. On hyvä, jos kankaasta ei irtoa nukkaa. Jos sattuu olemaan pitsipaita, aina parempi. Yläosasta voi vielä tehdä jotain. Puhtaita rättejä tarvitaan osien puhdistamiseen. Hammasharja. Tällä rapsutellaan ensin isoimmat liat ulkopinnoilta.


Kaikenlaisia työkaluja. Joku käy aina johonkin. Tärkeimpänä tästä sarjasta pidän ehkä CRC:tä. Lisäksi käytössä oli mitä hyödyllisin kiintoavainsarja. Sellainen kannattaa hankkia joka huusholliin.

Osia:

Viallisia osia. Kalvo, joka onkin tiivistesarja ja vieteri, mikä on toisesta päästä poikki. Mies kaupassa osasi "kalvosta" kertoa että, joo, tämä on ihan entinen. Käsitin puheesta, ettei konetta enää välttämättä saa korjatuksi. Kysyin varmuudeksi uuden koneen hintaa, jos en saakaan vanhaa konetta toimimaan. Uusi machina, hienouksilla ja samalla moottorilla maksaisi 390 e ja hinta neuvoteltuna 350 e.


Uusi tiivistesarja.

Pakoputki, jota luulin ilmanputsariksi. Onneksi satuin tapaamaan naapurin kaupan pihalla. Hän sanoi, että tuota ei tarvitse vaihtaa, vaan ilmanputsari.

 

"Turha kalikka." Tätä ihmettelin purkaessani. Tyhjä, jonnin joutava kalikka. Se on ilmanpuhdistaja, joka oli aivan totaalisen tukossa.


Uusi suodatinsieni.

Verstas.


Vaihdetaan uudet osat paikoilleen ja kasataan kone samassa järjestyksessä.

Toimenpiteet:
 • purkaminen
 • uusien osien hankinta
 • sytytystulpan putsaaminen tai vaihto, mieluummin vaihto
 • bensatankin ja siivilän putsaus, siivilä oli myös aivan roskainen
 • kaikenlaisen lian putsaaminen irroitetuista osista, bensalla
 • uusien osien vaihto
 • kasaaminen
 • öljyn vaihto
Heleppoo kun heinänteko!

Vaan onnistuiko?

Kyllä. Kone käy kuin unelma. Naurattaa : D Ja lähtee muuten ensimmäisellä nykäisyllä käyntiin, mitä ei ole tehnyt vuosikausiin.

Tosin uudelle pikkuvieterille en keksinyt paikkaa ja laitoin sen sinne päin, missä sen toinen pää oli ollut kiinni. Osia ei jäänyt yli.

Illalla miehen kanssa naureskeltiin, että kyllä kannatti. Osat ja öljyt maksoivat 29 e ja aikaa meni tuumimisineen ja kahvitaukoineen n. 6 tuntia. Seuraava kone hoituisi jo nopeammin : )

Tietsikoista pysyn edelleen erossa, vaikka kauhiasti tekisi mieli salassa avata huutava kone ja putsata tuuletin. Siinä voisi hymy hyytyä. Kummaltakin : )14 kommenttia:

 1. Huomenta, Tii!
  Kuka vaan osaa, kun kehtaa ja on aikaa. Sitä tuossa nimenomaan menee. Vaarana on, jos ei samalla höngällä saa kasatuksi, niin kone jää ikiajoiksi atomeiksi. Joten siinä kohtaa kannattaa olla tarkkana : ) Nimim. Yksi fillari 25 vuotta murusina.

  VastaaPoista
 2. Pirkkoinkeri, kiitos kommentista ja vierailusta.

  Laitoin blogisi seurattavien listalle, ihania luontokuvia sinulla : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijoitteni joukkoon! Kiva kun pidät kuvistani.

   Poista
 3. Tuostahan voisit tehdä vaikka bisneksen! Se meidän pihamökissä ollut leikkuri muutti tänään naapuriin, siihen punaiseen posliininmaalarin taloon. Sen talon oma oli sanonut YYA-sopimuksen irti ja meidän isäntä siirti ongelmajätteemme sinne. Voin vinkata, että sinulta voisi saada korjausapua :D

  VastaaPoista
 4. Huomenta, Tiinatei!
  Sitähän tässä naureskelin, että pitäskö virma laittaa : ) Heti oli neljä ruohonleikkuria ja yksi perämoottori tarjolla korjattavaksi, heh. No, tuo oman korjaus oli onnen kantamoinen, muille en uskaltaisi näillä taidoilla toimivaa konetta luvata.

  Mutta kyllä mie voin posliininmaalaajan talossa käydä konsultoimassa, jos kutsu käyp. Olisinpa tiennyt. Olisikin kokouksessa laitettu heidän leikkuriasiat kuntoon : )

  VastaaPoista
 5. Oho! Hävisi koko vastaukseni.

  Siis huomenta uudemman kerran, Tiinatei!
  Heti oli neljä leikkuria ja yksi perämoottori tarjolla korjattavaksi ja naureskelinkin, että pitäisikö tässä laittaa virma pystyyn. Leikki leikkinä. Tuo oma oli onnen kantamoinen, enkä voisi kelleen luvata toimivaa konetta.

  Jaapajaa. Jos olisin tuon tiennyt, niin olisin konsultoinut posliininmaalaria kokouksessa. Toki käyn suurella antaumuksella avittamassa, jos kutsu käyp : )

  VastaaPoista
 6. Kyllä oot pro, sanottakoon taas kerran!

  Voi, kuinka leikkivät...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjo!
   Koneiden puolesta, aina! Korjaamisen puolesta, aina : )

   Tuotamme liikaa kaatopaikkajätettä, vaikka monet asiat saisi pienellä vaivalla korjatuiksi tai kierrätetyiksi.

   Sitä vaan ihmettelen, kun nykyvehkeet tehdään tahallaan niin huonoiksi. Laukeavat samaan aikaan, kun takuuaika menee umpeen. Ja niin monimutkaisia ovat, ettei niitä itse pysty korjaamaan, eikä välttämättä löydy osiakaan.

   Poista
 7. Olet kyllä aika mestari, ihan oikeasti suurmestari!
  Paljonko tuosta ajasta oli kahvitauon osuus? :)

  Meillä hajosi pölyimuri, eikä se inahdakkaan, mikä siinä on vikana?
  Siinä on kaksi pientä pyörää ja sitten sellainen pitkä letku :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kun rempataan, niin kahvit juodaan seisaaltaan, eikö?

   Imurisi on selvästi rikki : )

   Imuroitko vahingossa vettä? Kerran kävi silleen, kun tohelsin. Vessan pesuallas oli likoamassa ja vettä täynnä. Letkun kanssa heiluin ja toisella kädellä säädin jotain muuta. Oisinkohan korjannut ruohonleikkuria : ) Yhtäkkiä imuri pitää outoa ääntä ja samassa ilmanpoistoaukosta lentää vettä. Oi, kauhia paikka. Ihan uusi peli.

   Imuri kuivui pitkät ajat. Sanoin viisaammalleni, että pitäsköhän tuo purkaa. Noup. Pitäisi ymmärtää, mitä tekee. Eikä niitä saa amatööri mennä ropaamaan, vaikka kynnet kuinka syyhyäisi. Ja kyllä syyhysivät : )

   Nyt se huutaa aivan hirveällä äänellä, eikä sillä oikein ilkeä enää imuroida. Mutta voihan siitä aina tuunata jotain muuta, eikö vain, Vikki? Korviksii, kaulakoruja, riipuksii. Pura pois, sisältä saattaa löytyä vaikka mitä aarteita. Siis moottorista : )   Poista
  2. Eikös siinä ole vähän permanentin vaarakin jos vettä imuriin imee!
   No voihan!
   Miksi en tuota tajunnut, nyt se imuri on jo roskiksessa.
   Sitten luuhaan tuolla muualla etsimässä aarteita. Keräilijä minussa ei ole vielä loppuun asti kypsynyt:)

   Poista
 8. Jep, jep. Kyllä siinä varmaan kalliin permanentin hankkiminen oli lähellä. Kuten sanoin, aina, läheskään aina ei voi onnistua.

  Vikki, uskomattoman paljon löytyy omasta kotoa kierrätettävää. Vanhat tietsikat ja näppikset mm. Tosin, joihin edelleenkään en saa kajota.

  Yksi sukulainen tekee vanhoista saappaan varsista kiveksiä, siis verkon painoja. Taitaa olla niitä harvoja matskuja, joita ei ole tullut mieleen kierrättää.

  VastaaPoista